Το να βρει κανείς το νόημα ενός Ιαπωνικού ονόματος δεν είναι εύκολο γιατί τα Ιαπωνικά ονόματα δεν έχουν νόημα όπως τα δυτικά ονόματα. Στα Ιαπωνικά ονόματα έχουν νόημα τα ιδεογράμματα με τα οποία είναι γραμμένα.

(Tsukino Usagi)

Το πρωτότυπο Ιαπωνικό όνομα της Buny είναι Tsukino Usagi. Το πρώτο ιδεόγραμμα στο όνομά της σημαίνει φεγγάρι, το δεύτερο ιδεόγραμμα σημαίνει "περιοχή" και Usagi σημαίνει λαγός.

(Chibi-usa)

Chibi-usa είναι συντομογραφία του Chibi-Usagi που σημαίνει μικρή (μικροκαμωμένη) Usagi. ( = μικρός + = λαγός). 

(Mizuno Ami)

Το πρώτο ιδεόγραμμα στο όνομα της Ami σημαίνει "νερό", το δεύτερο σημαίνει "περιοχή". Το επόμενο είναι ένα φωνητικό σύμβολο και το τελευταίο σημαίνει ομορφιά.

(Hino Rei)

Το πρώτο ιδεόγραμμα στο όνομα της Rei σημαίνει φωτιά και το δεύτερο "περιοχή". (Rei) σημαίνει ακτίνα*.

(Kino Makoto)

Το πρώτα ιδεόγραμμα στο όνομα της Makoto σημαίνει δέντρο. Όπως και τα υπόλοιπα ονόματα το δεύτερο ιδεόγραμμα σημαίνει "περιοχή". Makoto σημαίνει αλήθεια, ειλικρίνεια, πίστη.

(Aino Minako)

Το όνομα της Minako αρχίζει με το ιδεόγραμμα ai που σημαίνει αγάπη. Το διπλανό ιδεόγραμμα σημαίνει "περιοχή". Το τρίτο ιδεόγραμμα σημαίνει αγάπη και δίπλα του βρίσκεται ένα φωνητικό ιδεόγραμμα . Το τελευταίο ιδεόγραμμα είναι μια συνηθισμένη κατάληψη γυναικείου ονόματος στην Ιαπωνία και σημαίνει παιδί.

(Chiba Mamoru)

Το πρώτο ιδεόγραμμα σημαίνει γη, χώμα. Το δεύτερο ιδεόγραμμα σημαίνει μέρος ή σημείο. Για το τρίτο ιδεόγραμμα... οι γνώσεις των Ιαπωνικών μου δεν με βοηθάνε γιατί μου είναι εντελώς άγνωστο ^^;;

 

 

 

Sailormoon B.E. Project