Αναρωτηθήκατε ποτέ εάν τα σύμβολα των πολεμιστών Sailor έχουν κάποιο νόημα; Τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται στην σειρά είναι τα αστρονομικά σύμβολα των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος και της σελήνης με μερικές παραλλαγές. Καιρός λοιπόν να μάθετε τι σημαίνουν!


Σελήνη

Δεν υπάρχουν και πολλά να αναλυθούν εδώ. Είναι προφανές πως το μισοφέγγαρο συμβολίζει τον δορυφόρο της γης, την σελήνη. Στη σειρά το μισοφέγγαρο είναι συνήθως οριζόντιο.


Ερμής

Το σύμβολο του Ερμή συμβολίζει ένα μπαστούνι με δύο φίδια περιστρεφόμενα γύρο του και τα κεφάλια τους να κοιτάνε σε αντίθετες κατευθύνσεις. Είναι το ίδιο σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι γιατροί στον μεσαίωνα και το βλέπουμε μέχρι και σήμερα σε αρκετά φαρμακεία. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία το μπαστούνι αυτό το κρατούσε ο Ερμής. Στην σειρά ο κύκλος που σχηματίζεται με τα σώματα των φιδιών έχει αντικατασταθεί με μία καρδιά.


Αφροδίτη

Αυτό το σύμβολο συμβολίζει τον καθρέφτη που χρησιμοποιούσε η θεά της ομορφιάς. Στις μέρες μας εκτός από τον πλανήτη της Αφροδίτης το σύμβολο αυτό συμβολίζει και το θηλυκό γένος. Στην σειρά ο κύκλος έχει αντικατασταθεί από μια καρδιά


Άρης

Αυτό το σύμβολο συμβολίζει το δόρυ και την ασπίδα του θεού του πολέμου, του Άρη. Στις μέρες μας εκτός από τον πλανήτη Άρη το σύμβολο αυτό συμβολίζει και το αρσενικό γένος. Στην σειρά όπως και με το σύμβολο του Ερμή και της Αφροδίτης ο κύκλος έχει αντικατασταθεί με μία καρδιά.


Δίας / Ζευς

Το σύμβολο αυτό συμβολίζει τον θρόνο και το σκήπτρο του θεού Δία. Στην σειρά το σύμβολο δεν έχει αλλάξει.


Κρόνος

Το σύμβολο του Κρόνου συμβολίζει το κρυστάλλινο δρεπάνι που χρησιμοποίησε ο Κρόνος για να ευνουχίσει και να πάρει την θέση του πατέρα του και βασιλιά των θεών, του Ουρανού. Στην σειρά το σύμβολο δεν έχει αλλάξει.


Ουρανός

Το σύμβολο του Ουρανού συμβολίζει ένα πλανήτη με το γράμμα "Η" από πάνω του. Το γράμμα "Η" είναι το αρχικό γράμμα του επιθέτου του Sir William Herschel ο οποίος ανακάλυψε τον πλανήτη. Στην σειρά το σύμβολο παραμένει το ίδιο.


Ποσειδώνας

Το σύμβολο αυτό είναι η τρίαινα του θεού των θαλασσών, του Ποσειδώνα το οποίο το χρησιμοποιούσε για να προκαλέσει θαλασσοταραχές και τρικυμίες. Για ακόμα μια φορά το σύμβολο δεν άλλαξε την σειρά.


Πλούτωνας / Άδης

Αντίθετα με τα περισσότερα άλλα σύμβολα το σύμβολο του Πλούτωνα δεν είναι επηρεασμένο από κάποιο μυθικό αντικείμενο κάποιου θεού. Το σύμβολο είναι ο συνδυασμός των γραμμάτων "P" και "L" τα οποία είναι τα αρχικά του Percival Lowell ο οποίος ανακάλυψε τον πλανήτη. Τυχαίως τα γράμματα αυτά είναι και τα δύο πρώτα γράμματα που Πλούτωνα γραμμένου στα αγγλικά (Pluto).

 

 

Sailormoon B.E. Project